جراحی بینی استخوانی ، روش‌ها، مزایا و چالش‌ها

به طور کلی بینی افراد می تواند انواع مختلفی داشته باشد و این مورد براساس ظاهر و ویژگی های بینی یک فرد مشخص و جراحی بینی برروی آن انجام می شود. در برخی از مواقع می توانید خودتان نوع بینی را مشخص کنید ، اما در بسیاری از موارد نیاز است که به یک متخصص مراجعه نمایید و با انجام معاینه مشخص شود که چه نوع بینی را درید و با توجه به آن روش صحیح برای عمل کردن بینی شما مشخص می شود. در ادامه یکی از جذاب ترین نوع های بینی استخوانی هستند و به طور کلی لاغر و با پوست نازک هستند و برای رسیدن به بهترین ظاهر آنها نیاز است تا جراحی بینی استخوانی را انجام دهید. برای انجام آن نیاز است تا به یک متخصص گوش و حلق و بینی یا یک جراح زیبایی با تجربه مانند دکتر امین آمالی در تهران مراجعه نمایید.

جراحی بینی استخوانی در تهران - دکتر آمالی

روش‌های جراحی بینی استخوانی

  1. تکنیک بسته : جراحی بینی استخوانی به روش بسته یا همان جراحی بینی زیر بینی ، یک فرایند جراحی است که برای بهبود شکل و عملکرد بینی استفاده می ‌شود. در این روش جراحی ، برش ‌ها و جراحی ‌ها از داخل بینی انجام می ‌شوند بدون ایجاد برش ‌ها و نداشتن آثار خارجی روی پوست صورت. این روش یک راه موثر برای تغییر شکل بینی است و به علت کاهش مدت زمان بهبودی و بیشترین راحتی پس از جراحی ، مورد توجه قرار گرفته است
  2. جراحی بینی بسته : این روش معمولا برای موارد پیچیده ‌تری مانند تغییر شکل بینی ، اصلاح قوز بینی یا برطرف کردن مشکلات تنفسی استفاده می ‌شود. با استفاده از روش باز ، جراح می ‌تواند به طور مستقیم و دقیق ‌تر به ساختارهای داخلی بینی دسترسی پیدا کند و تغییرات مورد نظر را انجام دهد. این شامل ترمیم بنیادی بینی (مانند عمل به بند پیلوکارتیلاژیک) ، تغییر در اندازه و شکل غضروف ‌ها و استخوان ‌ها ، افزایش یا کاهش حجم بینی ، و تعدیل سایر عوامل ظاهری بینی می ‌شود و این تکنیک بیشتر برای جراحی بینی استخوانی مناسب است.
  3. جراحی بینی به روش پیزوالکتریک : یک روش پیشرفته و دقیق برای اصلاح شکل و اندازه بینی است. در این روش ، از ابزارهای الکتریکی پیزوالکتریک برای انجام برش‌ ها و جابجایی استفاده می‌ شود. این ابزارها امکان برش دقیق تر و ریزتر را در محل هدف فراهم می ‌کنند ، منجر به کاهش خطر آسیب به بافت ‌های اطراف و بهبود عملکرد جراحی می‌ شوند.

مزایا و چالش های رینوپلاستی استخوانی

مزایا : 

  • بهبود عملکرد تنفسی : جراحی بینی استخوانی می ‌تواند بهبود فشار هوای ورودی و تنفس آسان ‌تر را فراهم کند.
  • بهبود شکل ظاهری : اصلاح شکل استخوان بینی می ‌تواند ظاهر صورت را بهبود داده و اعتماد به نفس بیمار را افزایش دهد.
  • رفع مشکلات فرهنگی : در برخی فرهنگ‌ ها ، شکل بینی با اهمیت بالایی برخوردار است و انجام جراحی بینی می‌تواند به رفع مشکلات فرهنگی فرد کمک کند.

چالش‌ها : 

  • خطر عفونت : همانند هر عمل جراحی دیگری ، جراحی بینی نیز خطر عفونت را به همراه دارد. استفاده از تکنیک‌های بهداشتی مناسب در جراحی می‌تواند این خطر را به حداقل برساند.
  • عوارض جانبی : در برخی موارد ، جراحی بینی ممکن است با عوارض جانبی مانند خونریزی ، ورم و درد همراه باشد. بازگشت به نوع فعالیت روزمره ممکن است زمان بر باشد.

مهمترین نکات مربوط به این پروسه زیبایی چیست ؟

عمل دماغ با نوع استخوانی یکی از تغییرات جراحی بینی است که تمایل به تغییر شکل یا اصلاح بینی را دارید. در مورد مهمترین نکات مربوط به این نوع جراحی بینی ، اینها را به شما بگویم :

  • مشاوره حرفه‌ ای : قبل از تصمیم‌ گیری برای انجام این جراحی ، مشاوره با یک جراح پلاستیک ماهر و تجربه کافی به شما کمک می ‌کند تا اطلاعات کاملی درباره تغییرات ممکن ، روش‌های مختلف جراحی و نتایج انتظاری بدست آورید.
  • آمادگی جسمانی : برای جراحی بینی استخوانی ، باید برخی آزمون‌های پیش جراحی را انجام دهید و وضعیت جسمانی خود را بررسی کنید. اگر دارای بیماری ‌های مزمن مانند دیابت یا فشار خون بالا هستید ، باید با پزشک خود درباره مخاطرات و پیشنهادات مربوط به جراحی صحبت کنید.
  • انتظارات و واقعیت : تاکید مهمی بر این نکته است که انتظارات واقعی داشته باشید. این عمل می‌تواند شکل و اندازه بینی شما را بهبود بخشد ، اما نتیجه نهایی ممکن است با عکس ‌العمل شما متفاوت باشد. باید به جراح پلاستیک درباره انتظارات خود صحبت کنید تا پیشاپیش آگاهی کاملی داشته باشید.
  • زمان بهبودی : پس از عمل بینی استخوانی ، نیاز به زمانی برای بهبودی و بازگشت به وضعیت نرمال دارید. این زمان ممکن است تا چند هفته طول بکشد و ممکن است نیاز به استفاده از آب بندی و پانسمان بینی داشته باشید.
  • مراقبت‌های پس از جراحی : پس از جراحی بینی استخوانی ، باید دستورالعمل‌های پس از عمل را رعایت کنید. این شامل آرامش بیشتر ، استفاده از قرص‌ها و مواد ضد التهاب ، جلوگیری از ضربه به بینی ، و مراجعه به پزشک برای ارزیابی پس از عمل است.

این تنها چند نکته اصلی بودند و مشاوره فردی با جراح پلاستیک می‌تواند به شما راهنمایی دقیق ‌تری درباره جراحی بینی استخوانی بدهد.

عمل بینی استخوانی برای چه افرادی از همه مناسب تر است ؟

جراحی بینی استخوانی برای افرادی که با مشکلات زیر روبرو هستند ، می‌تواند مناسب باشد :

  • مشکلات تنفسی : افرادی که به دلیل مشکلات ساختاری بینی مانند دیوار بینی خمیده یا سد بینی ضخیم با مشکلات تنفسی مواجه هستند ، می ‌توانند از عمل بینی استخوانی بهره ببرند. این جراحی می‌تواند راه تنفس را بازسازی کرده و به تسهیل تنفس کمک کند.
  • شکل بینی غیر هماهنگ : افرادی که با شکل ظاهری بینی خود ناراضی هستند ، می‌توانند از این جراحی زیبایی استفاده کنند. این جراحی کمک می‌ کند تا نسبت‌های بینی با قسمت‌های دیگر صورت ، مانند چشمان و لب‌ها ، هماهنگتر شوند و شکل ظاهری بهبود یابد.
  • تروما و تصادفات : افرادی که در تصادفات یا تروماهای دیگری آسیب به استخوان بینی خورده ‌اند و شکل و خصوصیات طبیعی بینی آنها تخریب شده است ، ممکن است نیاز به جراحی بینی استخوانی داشته باشند. این جراحی می‌تواند استخوان بینی را بازسازی و شکل ظاهری را به حالت قبلی بازگرداند.

منطقه جغرافیایی ، نژاد، جنسیت و سن نمی‌تواند مانع از انجام جراحی بینی استخوانی شود. هرچند است نکات خاصی را به ذهن بیاوریم مانند پوست پیچیده ‌تر در برخی از نژادها که الزامات جراحی را متفاوت کند.
اگر شما یا کسی که درباره رینوپلاستی بینی استخوانی تماس می‌گیرد ، دارای مشکلاتی است که در بالا نام برده شده اند ، توصیه می‌شود بهتر است با پزشک متخصص یا جراح پلاستیک خود مشورت کنید. آنها می‌توانند شرایط شما را ارزیابی کنند و توصیه‌های مناسبی ارائه دهند.

چه مواردی را باید بعد از عمل بینی استخوانی رعایت کنیم ؟

بعد از رینوپلاستی بینی استخوانی ، رعایت مراقبت‌های لازم و دستورات پس از عمل امری بسیار مهم است. در ادامه ، تعدادی از مواردی که باید بعد از این عمل رعایت کنید را بررسی می‌کنیم :

  • استراحت و آرامش : پس از جراحی بینی استخوانی ، برای مدت زمانی مشخص نیاز دارید تا استراحت کافی داشته باشید و فعالیت ‌های سنگین را محدود کنید. اینکه چقدر استراحت لازم است به پزشک شما بستگی دارد ، بنابراین حتماً به راهنمایی پزشک خود عمل کنید.
  • داروها و مراقبت‌های پس از عمل : دستورات پزشک در مورد استفاده از داروها ، مواد ضد التهاب و مراقبت‌های پس از جراحی را رعایت کنید. این شامل مصرف قرص‌ها، قطره‌ها، ضد التهاب‌ها و همچنین استفاده از پانسمان و آب‌بندی بینی می ‌شود.
  • جلوگیری از ضربه به بینی : در طول دوره بهبودی ، جلوگیری از ضربه به بینی بسیار مهم است. فعالیت‌هایی که می ‌توانند به بینی آسیب برسانند ، مانند ورزشهای سنگین ، ضربه‌ها و اصطکاک بیش از حد با بینی باید اجتناب شود.
  • مراقبت از بینی : برای حفظ خشکی و تمیزی بینی پس از جراحی بینی استخوانی ، می‌توانید از آب بندی و پانسمان استفاده کنید. همچنین ، تمیز کردن بینی با استفاده از روش‌های ملایم مانند استفاده از آب نمکی ، طبق دستور پزشک ، توصیه می ‌شود.
  • مراجعات پس از عمل : برنامه مراجعات پس از عمل با پزشک خود را هماهنگ کنید. پزشک شما نیازهای شما را بررسی و تغییراتی که در طول فرایند بهبودی رخ می‌دهد را پیگیری خواهد کرد.

مهم است همواره با پزشکتان در ارتباط باشید و هرگونه سوال یا نگرانی را با ایشان مطرح کنید. آنها بهترین منبع اطلاعات درباره مراقبت و بازگشت به وضعیت نرمال هستند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دکتر امین آمالی

جراح و متخصص گوش و حلق و بینی

اشتراک گذاری مقاله