جراحی بینی ( مراحل عمل بینی در اتاق عمل )

عمل بینی این روزها تبدیل شده به یک موضوع پرطرفدار که خیلی‌ها بهش فکر می‌کنند. از بازیگران و اینفلوئنسرها گرفته تا دوست و آشناهای خودمان. هر کسی که احساس می‌کند بینی‌ اش کمی ایراد دارد، ممکن است به فکر عمل جراحی بینی بیفتد. اما سوال اصلی این است که چطوری می‌شود یک عمل بینی موفق داشت و به چیزی که می‌خواهیم برسیم؟ طبیعی است که باید اطلاعات کافی داشته باشیم و بدون آمادگی دست به این کار نزنیم. اگر اطلاعات درست و کافی در مورد عمل زیبایی بینی داشته باشیم ، می‌توانیم با خیال راحت ‌تری به سمت موفقیت در این مسیر برویم. برای همین ما اینجا همه چیزهایی که برای عمل بینی لازم است بدانید را به زبان ساده و کاربردی جمع‌آوری کردیم تا تصمیم گیری براتون راحت‌ تر بشود.

عمل بینی چرا انجام می شود؟

هدف از عمل کردن بینی تان ممکن است زیبایی ، درمانی و یا هردو باشد.

اهداف زیبایی جراحی بینی :

  • اصلاح نقص‌ های ظاهری یعنی برطرف کردن قوز بینی ، انحراف ، پهن بودن بینی ، بزرگی یا کوچکی بیش از حد بینی ، عدم تقارن بینی و غیره.
  • متناسب کردن اندازه و فرم بینی با دیگر اجزای صورت 

اهداف درمانی جراحی بینی :

  • رفع مشکلات تنفسی یعنی انحراف تیغه بینی ، پولیپ بینی و سایر مشکلات تنفسی که نفس کشیدن را برای شما سخت کردند.
  • ترمیم نقص‌ های مادرزادی بینی 

برای مشاوره و ویزیت قبل از جراحی زیبایی بینی ، اطلاعات خود را در فرم زیر وارد کنید. 

نتیجه قبل و بعد از عمل زیبایی بینی

جراحی بینی یکی از بهترین راه‌ ها برای ایجاد تناسب عالی در بینی و هماهنگی بیشتر چهره است. برای این زیباجوی عزیز ، عمل رینوپلاستی به سبک طبیعی انجام شده و وقتی تصاویر قبل و بعد رو ببینید ، به وضوح متوجه تغییرات و تاثیر چشمگیر عمل بینی روی زیبایی و جذابیت چهره می‌شید. بعد از جراحی بینی ، علاوه بر اینکه ظاهر بینی خیلی بهتر می‌ شود، بیمار راحت‌ تر هم نفس می‌ کشد.

چه کسانی برای عمل بینی مناسب هستند؟

به طور کلی داوطلب های جراحی بینی به سه دسته تقسیم می شوند:

  1. کسانی که به دنبال درمان مشکلات بینی هستند تا راحت تر نفس بکشند
  2. کسانی که میخواهند عیب های ظاهری بینی را برطرف کنند و به زیبایی بیشتر برسند
  3. کسانی که هر دو هدف عمل بینی را دنبال می کنند یعنی هم بهبود تنفس و هم زیبایی.

پس می توانیم بگوییم افرادی با ویژگی های زیر برای انجام عمل بینی مناسب هستند :

  • کسانی که مشکلات عملکردی در بینی دارند. مثلاً افرادی که به دلیل انحراف تیغه بینی یا بزرگی بیش از حد شاخک‌ها ، در تنفس مشکل دارند. این افراد می‌توانند با جراحی بینی هم مشکل تنفسی خود را حل کنند و هم ظاهر بینی‌شان را بهبود بخشند.
  • گروه دوم ، افرادی هستند که از شکل ظاهر کج ، بزرگ یا پهن بینی خود ناراضی هستند و این موضوع روی اعتماد به نفس آنها تأثیر منفی گذاشته است. البته باید توجه داشت که انتظارات این افراد باید واقع‌بینانه باشد.
  • علاوه بر هدف از جراحی بینی ، یکسری ویژگی های فردی هم در تعیین اینکه فرد برای عمل بینی مناسب است یا نه تاثیر می گذارد ؛ مثل سن. معمولا توصیه می شود بعد از تکمیل رشد بینی برای جراحی کردن آن اقدام کنید.
  • از نظر سلامت جسمی ، افرادی که وضعیت سلامت عمومی خوبی دارند ، داوطلبان مناسبی برای عمل بینی هستند.  کسانی که بیماری ‌های زمینه‌ای خاصی ندارند و سیستم ایمنی قوی دارند ، معمولاً روند بهبودی بهتری را طی می‌کنند.
  • در نهایت ، افرادی که از نظر روانی آمادگی این تغییر را دارند، نیز برای جراحی بینی مناسب هستند. آنها باید درک درستی از فرآیند عمل ، دوره بهبودی و نتایج احتمالی داشته باشند.

برای دریافت سریع تر نوبت جراحی بینی و مشاوره ، می توانید با شماره های مطب تماس حاصل کنید.

چه کسانی برای انجام عمل بینی باید احتیاط کنند؟

به طور کلی عمل جراحی بینی پروسه ایمن و بی خطری است. اما گاهی وجود بعضی شرایط ها ، برای افراد محدودیت هایی را به همراه می آورد. اگر قصد جراحی زیبایی بینی دارید ، باید قبل از عمل با یک جراح با تجربه مشورت کنید تا مطمئن شوید که این عمل برای شما مناسب است. در اینجا چند گروه از افراد هستند که باید قبل از انجام عمل بینی احتیاط کنند:

افراد با مشکلات سلامتی: اگر بیماری های خاصی مانند دیابت ، بیماری های قلبی عروقی ، یا اختلالات خونریزی دارید ، باید قبل از عمل بینی با پزشک خود مشورت کنید.

افراد باردار یا شیرده: عمل بینی در دوران بارداری یا شیردهی توصیه نمی شود.

افراد سیگاری: سیگار کشیدن می تواند به روند بهبودی بعد از عمل آسیب برساند و خطر عوارض را افزایش دهد.

افراد با انتظارات غیر واقعی: اگر انتظارات شما از عمل بینی غیر واقعی باشد ، ممکن است از نتیجه عمل ناراضی باشید.

البته خیلی از دلایلی که ذکر شد ، قابل حل هستند و محدودیت همیشگی را به همراه ندارند ؛ به طور مثال اگر سیگار می کشید ، برای مدتی پیش از جراحی بینی آن را ترک کنید. اگر تازه زایمان کرده اید و نوزاد شیرخوار دارید اجازه دهید بعد از گذشت این برهه برای عمل کردن بینی خود اقدام کنید.

برای جراحی بینی رضایت پدر الزامیست؟

برای جراحی بینی ، الزامی بودن رضایت پدر ، بستگی به سن فرد و گاها قوانین کشور دارد. عموما اگر فردی بالای ۱۸ سال باشید ، خودتان می توانید برای جراحی تصمیم بگیرید و رضایت نامه را امضا کنید. در این حالت نیازی به رضایت پدر یا مادر نیست. اما اگه فرد زیر ۱۸ سال باشد ، معمولاً رضایت یکی از والدین یا سرپرست قانونی لازم است.

پیشنهاد می شود در هر صورت ، قبل از اقدام به جراحی بینی با خانواده مشورت کنید . حمایت آن ها می تواند در روند درمان و بهبودی کمک کننده باشد.

نمونه کار جراحی زیبایی بینی

خط کانتور در عمل بینی

خط کانتور ، عنصری ظریف اما کلیدی در جراحی بینی یا رینوپلاستی است که نقش مهمی در خلق ظاهری زیبا و متوازن برای بینی ایفا می‌کند. این خط ، انحنای طبیعی و نرمی را در امتداد پل و نوک بینی ایجاد می‌کند و به آن فرمی زیبا و طبیعی می‌بخشد.

اهمیت خط کانتور در جراحی بینی

  • ایجاد ظاهری طبیعی: خط کانتور ، ظاهری صاف و یکدست به بینی می‌بخشد و از نوک تیز یا افتادگی بیش از حد آن جلوگیری می‌کند.
  • تناسب با اجزای صورت: با ظرافت و دقت در ایجاد خط کانتور ، می‌توان انحنای بینی را با دیگر اجزای صورت مانند پیشانی ، چانه و لب‌ها متناسب کرد و به تعادل و زیبایی چهره افزود.
  • پوشاندن نواقص: خط کانتور می‌تواند برای پوشاندن برخی نواقص بینی مانند قوز یا انحراف ، مورد استفاده قرار گیرد.

انواع خط کانتور بینی

  1. طبیعی: این نوع خط کانتور ، ظاهری ملایم و نامحسوس دارد و برای افرادی که خواهان حفظ فرم طبیعی بینی خود هستند ، مناسب است.
  2. فانتزی: خط کانتور فانتزی ، انحنای بیشتری داشته و نوک بینی را باریک‌تر نشان می‌دهد. این نوع خط کانتور برای افرادی که به دنبال ظاهری خاص و برجسته‌تر برای بینی خود هستند ، ایده‌آل است.

قبل از عمل بینی چه اقداماتی باید انجام شود؟

1. انتخاب پزشک : انتخاب یک جراح باتجربه و ماهر ، نقشی کلیدی در دستیابی به نتایج مطلوب از جراحی بینی دارد.

2. مشاوره با جراح: در جلسه‌ مشاوره ، پزشک به طور کامل شما را معاینه می‌کند و در مورد انتظارات شما از عمل بینی سوالاتی می‌پرسد. همچنین ، ایشان اطلاعات لازم در مورد مراحل عمل ، عوارض احتمالی و مراقبت‌های بعد از عمل کردن بینی را به شما ارائه می‌دهد.

3. انجام آزمایش‌های لازم: قبل از عمل ، باید آزمایش‌های تجویز شده توسط جراح را انجام دهید تا از سلامت عمومی خود مطمئن شوید.

4. قطع مصرف برخی داروها: مصرف برخی داروها مانند آسپیرین و داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) می‌تواند خطر خونریزی را افزایش دهد. به همین دلیل ، باید مصرف این داروها را چند روز قبل از جراحی کردن بینی قطع کنید.

5. آمادگی‌های روانی: جراحی بینی یک تصمیم مهم است. به همین دلیل ، باید از نظر روانی نیز برای این رینوپلاستی آماده باشید. در مورد اهداف خود از عمل و انتظارات واقع‌بینانه‌ای که دارید ، فکر کنید.

6. آمادگی‌های لازم در منزل: قبل از عمل کردن بینی ، باید منزل خود را برای دوران نقاهت آماده کنید. برای مثال ، می‌توانید مواد غذایی لازم را تهیه کنید و لباس‌های راحتی و دکمه‌دار را در دسترس قرار دهید.

با مراحل جراحی بینی آشنا شوید

یکی از راه ‌های کاهش استرس و اضطراب از عمل بینی این است که بدانید توی اتاق عمل چه اتفاقی می‌افتد. وقتی وارد اتاق عمل می‌شوید، پزشک یک مشاوره نهایی باهاتون دارد و به شما اطمینان می‌دهد که همه چیز عالی پیش می رود. شما هم می‌توانید آخرین خواسته‌هاتون را با جراح مطرح کنید. ممکن است قبل از شروع عمل ، از زوایای مختلف بینی‌ عکس بگیرند تا بعداً با نتیجه عمل مقایسه شود.

برای جراحی کردن بینی  ، معمولاً نیاز به بیهوشی عمومی دارید ، ولی بعضی وقتا هم از بی‌حسی موضعی استفاده می ‌شود. نگران بیهوشی نباشید ، چون جراح باتجربه‌ای دارید که با دقت عمل را انجام می‌دهد و متخصص بیهوشی هم کنار تیم جراحی هست.

بعد از اثر کردن ماده بیهوشی ، شما به خواب عمیق می‌روید و چیزی نمی‌بینید یا نمی‌شنوید. وقتی در این حالت قرار گرفتید، جراح با ایجاد برش‌های لازم ، تغییرات موردنظر رو روی بینی اعمال می‌کند و مشکلاتی مثل انحراف سپتوم ، قوز بینی و غیره را برطرف می‌کند. بعد از اینکه بینی به فرم دلخواه رسید، پوست رو دوباره روی ساختار جدید قرار می‌دهد و با بخیه‌های جذبی برش ها را بخیه می زند.

 در نهایت ، بینی پانسمان می‌شود و مدتی در گچ می ماند تا فرم جدید تثبیت شود. برای برداشتن گچ و پانسمان ، باید در زمان مشخصی به مطب دکتر مراجعه کنید.

فیلم اتاق عمل بینی

نمایش ویدیو درباره فیلم اتاق عمل بینی

برای مشاوره و ویزیت قبل از جراحی زیبایی بینی ، اطلاعات خود را در فرم زیر وارد کنید. 

مدت زمان عمل بینی چقدر است ؟

یکی از مواردی که برای بیماران سوال برانگیز است ، مدت زمان حضورشان در اتاق عمل جراحی بینی است. خیلی از افراد می خواهند بدانند که عمل کردن بینی شان چه مدت طول می کشد. البته با توجه به اینکه شرایط هر بیمار با دیگری تفاوت دارد نمی توان با قطعیت یک بازه زمانی را مشخص کرد ؛ اما به طور کلی گفته می شود عمل بینی ، بین 1.5 الی 3 ساعت می تواند به طول بی انجامد.

آیا نتیجه عمل بینی دائمی است؟

ساختار بینی شما پس از عمل به طور دائمی تغییر می کند و به فرم جدید خود باقی می ماند. با این حال ، باید به چند نکته توجه داشت:

  • گذشت زمان: با افزایش سن ، پوست و غضروف بینی شما به طور طبیعی پیر می شوند و این امر می تواند تا حدی بر شکل بینی شما تاثیر بگذارد.
  • آسیب: اگر بینی شما در اثر ضربه یا تصادف آسیب ببیند ، ممکن است شکل آن تغییر کند.
  • بیماری های خاص: برخی از بیماری ها ، مانند بیماری های خود ایمنی ، می توانند بر بافت بینی شما تأثیر بگذارند و شکل آن را تغییر دهند.

ضخامت پوست در جراحی بینی و نتیجه آن تاثیر دارد؟

طبیعی است که ضخیم یا نازک بودن پوست ، نتیجه جراحی بینی شما را تحت تاثیر قرار بدهد.

  1. نتیجه ظاهری:
  • پوست ضخیم: اگر بینی‌ تون پوست ضخیمی داشته باشد، ممکن است بعد از عمل ، جزئیات کمتری دیده شوند.
  • پوست نازک: برای شما که پوست بینی‌تون نازک است ، بعد از جراحی بینی ، جزئیات بیشتری قابل مشاهده است و نتیجه نهایی طبیعی ‌تر به نظر می‌رسد.
  1. محدودیت‌های جراحی:
  • پوست ضخیم: جراحی بینی با پوست ضخیم امکان دارد کمی چالش‌برانگیزتر باشد و در انتخاب مدل بینی هم محدودیت‌هایی وجود داشته باشد.
  • پوست نازک: اگر پوست بینی خیلی نازک باشد، شاید بخیه زدن کمی دشوار شود.

فرم مناسب عمل بینی برای صورت های مختلف

فرم مناسب عمل بینی برای صورت های مختلف ، به عوامل متعددی بستگی دارد ، از جمله:

فرم کلی صورت:

  • صورت های کشیده: برای این نوع صورت ها ، بینی عموما کمی کوتاه تر و پهن تر باشد تا تعادل در چهره ایجاد شود.
  • صورت های گرد: برای این نوع صورت ها ، بینی معمولا کمی بلندتر و باریک تر باشد تا چهره کشیده تر به نظر برسد.
  • صورت های مربعی: برای این نوع صورت ها، بینی باید کمی نرم تر و قوس دار تر باشد تا زاویه های صورت را ملایم تر کند.

اندازه سایر اجزای صورت:

  • چشم ها: اگر چشمان شما بزرگ هستند ، بینی شما نباید خیلی کوچک باشد.
  • لب ها: اگر لب های شما نازک هستند ، بینی شما نباید خیلی بزرگ باشد.

جنسیت:

  • مردان: به طور کلی ، بینی های مردانه کمی بزرگتر و قوی تر از بینی های زنانه هستند.
  • زنان: به طور کلی ، بینی های زنانه کمی کوچکتر و ظریف تر از بینی های مردانه هستند.

سلیقه شخصی:

در نهایت ، فرم مناسب عمل بینی به سلیقه شخصی شما نیز بستگی دارد.

آیا جراحی بینی با درد همراه است ؟

به طور کلی در طول جراحی زیبایی و درمانی بینی هیچ دردی را تجربه نخواهید کرد و بعد از آن نیز درد در حدی نیست که غیر قابل تحمل باشد. به همین دلیل جای نگرانی نیست در برخی موارد نیز پزشک با تشخیص خود یک ماده بی حسی موضعی برروی ناحیه ای که درد دارد اعمال می نماید تا درد را کاهش دهد و بتوانید آن را تحمل و به راحتی مدیریت کنید. در ضمن درد شما نباید بعد از عمل بینی بیش از حد شدید باشد و باید تا چند روز الی یک هفته بعد از آن از بین برود یا به شدت کاهش یابد.

همچنین شما می توانید در صورتی که درد برای شما غیر قابل تحمل و آزار دهنده بود با استفاده از داروهای مسکن درد خو را کاهش دهید. البته توجه داشته باشید که باید قبل از مصرف هر گونه دارو بعد از جراحی بینی با پزشک خود مشورت کنید و از او تایید بگیرید تا به اشتباه مشکلی برای شما رخ ندهد.

مراقبت های بعد از عمل بینی

بعد از جراحی بینی ، مراقبت ‌هایی باید انجام شود تا بهبودی سریع ‌تر و بهتری را تجربه کنید. برخی از مراقبت هایی که باید بعد از عمل زیبایی بینی انجام دهید عبارتند از :

  • استفاده از یخ : برای کاهش تورم و درد ، باید پک یخی را روی بینی قرار دهید. همچنین دقت داشته باشید که داوطلبان عمل بینی ترمیمی نباید بعد از پروسه از کمپرس سرد یا یخ استفاده نمایند.
  • استفاده از داروهای تجویز شده : پزشک شما ممکن است داروهایی را تجویز کند که باید مطابق دستورات استفاده شوند.
  • پوشیدن بانداژ : پزشک شما ممکن است بانداژی را برای شما تجویز کند که باید به مدت چند روز پس از جراحی بینی استفاده شود.
  • اجتناب از برخی فعالیت ‌ها : برخی فعالیت ‌ها مانند شنا ، بالا رفتن به ارتفاعات بالا و ورزش‌های سنگین باید تا حدودی محدود شوند.
  • مراجعه به پزشک : باید به پزشک خود مراجعه کنید و هرگونه علائم نامطلوب را به او گزارش دهید.

عمل بینی بدون تامپون هم انجام می شود؟

تامپون‌ها معمولاً برای کنترل خونریزی و حفظ شکل جدید بینی و کاهش ورم بعد از جراحی استفاده می‌شوند. بعضی از جراحان از تکنیک‌های جدیدتر و فناوری‌های پیشرفته‌تر برای جلوگیری از نیاز به تامپون در طول جراحی بینی استفاده می‌کنند. این مسئله می تواند به راحتی بیماران پس از جراحی کمک کند.

با این حال ، بهتر است با پزشک خود در مورد سیاست خاص او در مورد استفاده یا عدم استفاده از تامپون در جراحی بینی صحبت کنید. او می‌تواند به شما توضیح دهد که آیا در خصوص کیس شما ، استفاده از تامپون ضروری است یا خیر و چه تأثیری بر روی جراحی و بازگشت به حالت طبیعی دارد.

دکتر امین آمالی

دکتر امین آمالی متخصص گوش ، حلق و بینی ، جراحی زیبایی بینی و صورت ، جراحی اندوسکوپی بینی و سینوس هستند. ایشان فارغ‌التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده و دوره تکمیلی در دانشگاه استنفورد آمریکا را گذرانده است. همچنین دکتر آمالی بیش از 15000 جراحی موفق را در کارنامه خود دارد.

5 5 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
نغمه شاپوری
نغمه شاپوری
5 ماه قبل

سلام. آقای دکتر یکسری ها هستن میگن بدون عمل بینی میتونیم دماغ رو کوچکتر کنیم. واقعیت داره این موضوع؟

مریم
مریم
2 ماه قبل

ممنون واقعا مقاله جراحی بینی خیلی کاربردی و مفید بود

جدیدترین مجله های پزشکی

اشتراک گذاری مقاله

2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت