چند روز بعد از عمل جراحی بینی میتوان استحمام کرد؟

فهرست مطالب

تصور نکنید با مرخص شدن از مرکز درمانی پس از انجام عمل بینی ، همه چیز به پایان رسیده ؛ شما وارد یک مرحله جدید به نام دوره ریکاوری می شوید. در حالی که بخش عمده ای از سختی ها در همان ساعات اولیه بعد از عمل رخ می دهد ، مراقبت های بعد از عمل نیز برای دستیابی به نتیجه ای مطلوب و ریکاوری بدون دردسر حائز اهمیت است. یکی از سوالات متداول بیماران در این دوران ، نحوه حمام کردن بعد از عمل بینی است.

استحمام بعد از جراحی بینی

در این مقاله ، راهنمای گام به گامی را برای استحمام بعد از عمل بینی ارائه می دهیم تا این فرآیند را با احتیاط و بدون ایجاد خطر برای بینی تان انجام دهید. با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله می توانید به طور کامل شستشو کرده و از شر بوی بد بعد از عمل خلاص شوید ، بدون اینکه نگران جابجایی بخیه ها یا افزایش تورم و درد باشید.

نکات مهم در مورد استحمام پس از جراحی بینی

  • زمان مناسب: به طور کلی ، جراحان توصیه می‌کنند که تا 7 تا 10 روز بعد از عمل بینی از حمام کردن و شستشوی سر خودداری کنید. این مدت زمان برای التیام یافتن بخیه‌ها و کاهش ورم بینی ضروری است.
  • محدود کردن خیس شدن: در این مدت ، شستشوی صورت با استفاده از یک لیوان آب ولرم و دستمال تمیز کفایت می‌کند. از خیس شدن مستقیم بینی ، اسپلینت یا پانسمان خودداری کنید.
  • حمام بخار ممنوع: تا زمانی که جراح زیبایی بینی اجازه ندهد ، از حمام بخار ، سونای بخار یا استخر استفاده نکنید. این فعالیت‌ها می‌توانند باعث افزایش ورم و خونریزی بینی شوند.

چند روز بعد از عمل بینی حمام برویم؟

به طور کلی ، بعد از 7 تا 10 روز از عمل بینی می توانید حمام بروید. اما این زمان دقیقاً به دستورالعمل جراح شما بستگی دارد. در زمان جراحی ، جراح یک اسپلینت یا گچ روی بینی شما قرار می دهد تا از آن محافظت کند. این اسپلینت باید تا 10 روز خشک نگه داشته شود ، به همین دلیل حمام کردن زودتر از موعد می تواند باعث خیس شدن آن و ایجاد مشکلاتی شود. پس از برداشتن اسپلینت توسط جراح ، می توانید به طور معمول حمام کنید. با این حال ، در حمام باید احتیاط کنید و نکات زیر را رعایت کنید:

  1.  از آب ولرم استفاده کنید.
  2. زمان دوش گرفتن و حمام کردن کوتاه باشد. از وان حمام و شستشوی طولانی مدت خودداری کنید.
  3.  سر خود را خم نکنید و مراقب باشید آب به طور مستقیم به بینی شما برخورد نکند.
  4.  از صابون ملایم برای شستن صورت خود استفاده کنید.
  5. به آرامی موهای خود را با شامپو ملایم بشویید و از خاراندن یا چنگ زدن به بینی خودداری کنید.
  6.  بعد از حمام ، بینی خود را به آرامی با یک حوله نرم خشک کنید.

نحوه شستن صورت در زمان استحمام پس از عمل بینی چگونه است؟

در دو روز اول بعد از عمل بینی ، باید از شستن صورت با آب خودداری کنید. در این مدت ، می توانید برای تمیز کردن صورت خود از پدهای پنبه ای آغشته به محلول آب نمک استریل یا شوینده ملایم بدون عطر استفاده کنید. از روز سوم به بعد ، می توانید صورت خود را در حمام با آب ولرم بشویید. از حرکات خشن و مالش دادن پوست خودداری کنید و به آرامی با حرکات دایره ای پوست خود را بشویید. از استفاده از آب گرم ، صابون های معطر ، اسکراب ها و سایر محصولات تحریک کننده پوست خودداری کنید.

بیشتر بخوانید : شستشوی بینی بعد از عمل

نکات مهم حمام کردن پس از عمل بینی

  •  سر خود را به سمت جلو خم کنید تا آب به داخل بینی شما نریزد.
  •  از یک حوله نرم و تمیز برای خشک کردن صورت خود استفاده کنید.
  • بعد از شستن صورت ، از مرطوب کننده بدون عطر استفاده کنید.
  •  در صورت مشاهده هر گونه قرمزی ، تورم یا تحریک پوستی ، با جراح خود مشورت کنید.

آیا می توانیم قبل از برداشتن گچ و پانسمان بینی پس از عمل ، حمام کنیم؟

به طور کلی ، توصیه می شود تا زمانی که گچ و پانسمان بینی شما برداشته نشده است ، از حمام کردن بعد از جراحی بینی خودداری کنید. این به این دلیل است که خیس شدن گچ می تواند باعث شل شدن آن و جابجا شدن آن از روی بینی شود که می تواند روند بهبودی را مختل کند و همچنین خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد.

نحوه دوش گرفتن قبل از برداشتن گچ بینی

اولین نکته‌ ای که باید در نحوه دوش گرفتن قبل از برداشتن گچ بینی به آن توجه کرد ، پرهیز از تماس مستقیم آب با گچ بینی است. گچ بینی معمولاً در برابر آب مقاوم نیست و تماس مستقیم آب می ‌تواند باعث سست شدن یا جدا شدن آن از سطح پوست شود. پس برای پیشگیری از این اتفاق ، توصیه می ‌شود از دوش ‌های کوتاه و با دمای معتدل استفاده کنید و از بخار داغ نیز بپرهیزید ؛ چرا که گرمای بیش از حد ، پوست اطراف بینی را تحریک کرده و ممکن است باعث ورم شود.

برای دوش گرفتن قبل از برداشتن گچ بینی ، می ‌توانید از کلاه ‌های دوش پلاستیکی یا پوشش‌ های ضد آب برای جلوگیری از خیس شدن گچ استفاده کنید. این کلاه ‌ها می ‌توانند بینی را در برابر رطوبت و آب محافظت کنند و مانع از ایجاد تغییرات در وضعیت گچ بینی شوند.

همچنین ، می ‌توانید سر خود را به سمت عقب مایل کنید تا آب از صورت عبور نکرده و به گچ نرسد. شستشوی موها بهتر است توسط فرد دیگری انجام شود یا از وان استفاده کنید و سعی کنید آب را تنها بر روی پشت سر خود هدایت کنید. اگر موهای شما به شستشو نیاز دارند ، بهترین گزینه این است که از یک دوست یا عضو خانواده برای کمک در این کار بهره بگیرید.

در نهایت ، بعد از دوش گرفتن ، با حوله نرم صورت و گردن خود را خشک کنید و از وارد کردن فشار بر روی بینی و گچ خودداری نمایید. دوش گرفتن قبل از برداشتن گچ بینی باید با دقت و مراقبت ویژه انجام شود تا هیچ‌ گونه آسیبی به گچ و بینی وارد نشود.

آیا خیس شدن گچ و پانسمان بینی مشکل ساز می شود؟

به طور کلی ، خیس شدن گچ و پانسمان بینی بعد از عمل جراحی بینی توصیه نمی شود. دلایل متعددی برای این امر وجود دارد:

  1. مرطوب شدن گچ می تواند باعث شل شدن آن و جابجا شدن آن از روی بینی شود. این امر می تواند روند بهبودی را مختل کند و همچنین خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد.
  2. پانسمان مرطوب می تواند محل تجمع باکتری ها باشد که می تواند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد.
  3.  خیسی می تواند باعث تحریک پوست زیر گچ و پانسمان شود و منجر به خارش ، سوزش و قرمزی شود.

دکتر امین آمالی

دکتر امین آمالی متخصص گوش ، حلق و بینی ، جراحی زیبایی بینی و صورت ، جراحی اندوسکوپی بینی و سینوس هستند. ایشان فارغ‌التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده و دوره تکمیلی در دانشگاه استنفورد آمریکا را گذرانده است. همچنین دکتر آمالی بیش از 15000 جراحی موفق را در کارنامه خود دارد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

جدیدترین مجله های پزشکی

اشتراک گذاری مقاله

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت