اگر بعد از عمل بینی متوجه علائم دردناک و ناخوشایندی مثل تورم غیر طبیعی ، تب و ترشحات بد بو شدید ، ممکن است عفونت ایجاد شده باشد. عفونت بعد از عمل بینی یکی از عارضه های احتمالی و گاها نسبتا رایج است که در صورت عدم توجه به موقع به آن می تواند مشکلات جدی تری را به همراه داشته باشد. برای درمان عفونت بینی بعد از عمل نیاز است تا با علت ، علائم اولیه و راه های پیشگیری آن آشنا باشید. به موقع برای درمان عفونت بعد از جراحی بینی اقدام کنید تا درگیر مشکلات جدی تری نشوید.
علائم عفونت بینی بعد از عمل
شناخت علائم عفونت بعد از عمل بینی به شما کمک می کند تا در صورت بروز ، سریعا این عارضه را شناسایی کرده اقدامات لازم جهت جلوگیری از گسترش آن را به انجام رسانید. از جمله علائم رایج عفونت بینی بعد از جراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- تب و لرز : افزایش دمای بدن یکی از ابتدایی ترین علائم بروز عفونت بعد از جراحی بینی است. تب بالای 38 درجه سانتی گراد و همراه با لرز و درد در ناحیه بینی و صورت ، می تواند شروع عفونت را به شما نشان دهد.
- قرمزی و التهاب : اگر اطراف بینی بیش از حالت طبیعی و مدت تعیین شده ملتهب بوده و با گرمای شدید در ان ناحیه همراه باشد ، باید احتمال بروز عفونت بینی بعد از جراحی در نظر گرفته شود.
درد مداوم : در صورتی که پس از عمل بینی ، درد ایجاد شده به جای کاهش ، شدت پیدا کند و برای مدت طولانی این روند ادامه داشته باشد ؛ همچنین با مصرف مسکن از بین نرود ، یکی از علائم وجود عفونت بعد از عمل بینی در نظر گرفته می شود.
ترشحات غیر طبیعی : یکی از بارترین علائم عفونت بینی بعد از عمل ، خروج ترشحات چرکی ، سبز یا زرد رنگ از بینی است. این ترشحات عفونی بوی نامطبوعی نیز دارند.
همانطور که گفته شد ، تشخیص زود هنگام عفونت به منظور جلوگیری از پیشرفت آن و بروز مشکلات جدی تر بسیار مهم است. بنابراین حتما باید نسبت به علائم عفونت بینی اطلاعات کافی را داشته باشید.
علائم عفونت غضروف بینی
علائم عفونت غضروف بینی تا حد زیادی مشابه علائم عفونت کلی بینی بعد از عمل است. یعنی این عارضه همچنان با التهاب ، خروج ترشحات عفونی و تب لزر همراه است. منتها یکی از علائم بارز در خصوص عفونت غضروف بینی بعد از عمل ، درد شدید و طاقت فرساست. به طوریکه بینی نسبت به لمس بسیار حساس می شود. اگر این درد با گذشت چند روز همچنان ادامه پیدا کرد ، حتما به بهترین جراح بینی مراجعه کنید.
علت عفونت بعد از عمل بینی
یکی از علت های اصلی عفونت بینی بعد از عمل ، رعایت نکردن نکات مراقبتی و بهداشتی پس از عمل است. اگر محل زخم های بینی بعد از عمل مکرراً لمس شود و طبق دستور دکتر تمیز نشوند ، بستر برای تجمع میکروب و باکتری فراهم شده و در نتیجه عفونت نمود پیدا می کند.
یکی دیگر از دلایل عفونت بعد از عمل بینی ، عدم استفاده درست از داروهاست. بعضی از بیماران به فرض اینکه دیگر خوب شده و اثرات جانبی عمل همگی برطرف شده اند ، ممکن است دوره مصرفی انتی بیوتیک بعد از عمل بینی را تکمیل نکنند. همین مسئله باعث رشد باکتری در محل زخم ها بینی و در نهایت ایجاد عفونت می شود.
یکی دیگر از عوامل مهم و تاثیر گذار در پیدایش عفونت بعد از جراحی بینی ، ضعیف بودن سیستم ایمنی فرد است. افرادی که دارای بیماری های زمنیه ای مثل دیابت یا ضعف های ایمنی هستند ، به میزان بیشتری در معرض عفونت بعد از عمل بینی قرار دارند.
درمان عفونت بینی بعد از عمل
بسته به میزان و شدت عفونت بینی و نوع باکتری ایجاد کننده آن ، روش های درمان هم می تواند متفاوت باشد. در برخی موارد ، درمان عفونت بینی بعد از جراحی تنها با مصرف دارو آنتی بیوتیک انجام می پذیرد. اما در شرایط حاد ، ممکن است فرد برای تخلیه عفونت و درمان آن به اقدامات تهاجمی تری نیاز پیدا کند.
انتی بیوتیک برای عفونت بینی بعد از عمل
پزشک بسته به نوع و شدت عفونت ، آنتی بیوتیک های مختلفی را برای بیمار تجویز می کند. دارو انتی بیوتیک مستقیم عامل باکتریایی عفونت بینی را مورد هدف قرار می دهد و باعث از بین رفتن این عارضه می شود.
نحوه مصرف آنتی بیوتیک | مدت زمان مصرف آنتی بیوتیک |
---|---|
نحوه مصرف دارو آنتی بیوتیک برای درمان عفونت بینی بعد از عمل باید طبق دستور پزشک انجام شود. دارو آنتی بیوتیک معمولا به صورت خوراکی و در قالب قرص، کپسول یا شربت تجزیه می شوند. یکی از مهم ترین نکات در خصوص درمان عفونت بینی با آنتی بیوتیک، مصرف آنها به صورت منظم و در زمانهای مشخص است. این داروها باید در زمانهای مشخص شده مورد استفاده قرار بگیرند و دوره درمانی آن باید به طور کامل طی شود. | مدت زمان مصرف دارو آنتی بیوتیک برای درمان عفونت بعد از عمل بینی به نوع شدت عفونت وابسته است. عموماً این داروها به مدت 7 الی 10 روز تجویز میشوند. با این حال در برخی از کیسها ممکن است دوره درمانی طولانیتر باشد. پزشک با در نظر گرفتن وضعیت بیمار و پاسخ به درمان، مدت زمان دقیق مصرف آنتی بیوتیک را معین میکند. |