علت و درمان تهوع و استفراغ بعد از عمل بینی

فهرست مطالب

تهوع و استفراغ بعد از عمل بینی ، یکی از عوارض شایع جراحی است که قطعا یک حس ناخوشایند در شما ایجاد می کند. البته مدتی زمان می برد تا حالت تهوع بعد از جراحی بینی به طور کامل از بین برود , با اینحال شما می توانید به کمک توصیه های مراقبتی پزشک تان خیلی سریع از این حالت خارج شوید.

علت حالت تهوع بعد از جراحی بینی

علت اصلی حالت تهوع بعد از جراحی بینی وابسته به عوامل مختلفی است. در حقیقت ، ترکیبی از داروهای بیهوشی ، تغییرات فیزیولوژیکی و تأثیرات جراحی می ‌تواند به احساس تهوع و استفراغ منجر شود.

  1. بیهوشی و داروهای مصرفی : داروهای بیهوشی که در طول جراحی بینی استفاده می ‌شوند ، می‌ توانند تأثیر قابل توجهی بر سیستم گوارش داشته باشند. این داروها ، به‌ویژه مواد بیهوشی استنشاقی یا وریدی ، با تأثیر بر گیرنده‌ های مغزی، موجب ایجاد حالت تهوع بعد از عمل بینی می شوند. از سوی دیگر ، داروهای مسکن قوی مانند اوپیوئیدها که بعد از جراحی تجویز می ‌شوند، باعث تحریک سیستم گوارش شده و حالت تهوع و استفراغ را تشدید می کنند.
  2. تأثیرات جراحی و فشار به سینوس ‌ها : جراحی بینی به دلیل دستکاری و تغییر ساختارهای بینی و سینوس‌ ها ، می‌تواند فشارهای جدیدی را به این ناحیه وارد کند. فشارهای وارد شده ممکن است منجر به تحریک مخاط‌ها و سینوس ‌ها شده و در نتیجه ، به شما احساس تهوع دست می دهد. همچنین ، برخی افراد ممکن است به دلیل تورم داخلی بینی یا تغییر در فشار داخلی ، تجربه ناخوشایندی داشته باشند.
  3. استرس و اضطراب ناشی از عمل : یکی از دلایل حالت تهوع بعد از جراحی بینی ، تغییرات در سطح مایعات و الکترولیت ‌های بدن است که بخاطر استرس و اضطراب ناشی از جراحی ایجاد می شود. این اختلالات ، به‌ویژه اگر همراه با کاهش حجم خون یا از دست دادن مایعات باشد ، می ‌تواند به ایجاد حالت تهوع ختم شود.

خون بالا آوردن بعد از عمل بینی

خون بالا آوردن بعد از جراحی بینی یکی از عوارضی است که می ‌تواند برخی از زیباجویان را پس از این عمل زیبایی نگران کند. هرچند این موضوع به طور معمول جدی نیست ، اما لازم است در مورد دلایل ، اقدامات پیشگیرانه و راه‌ های مدیریت آن اطلاعات کافی داشته باشید.

1. دلایل خون بالا آوردن بعد از عمل بینی چیست؟

دلایل مختلفی وجود دارد که باعث خون بالا آوردن بعد از جراحی بینی می‌شوند. یکی از دلایل اصلی، التهاب و تحریک مخاط بینی است که می‌تواند خونریزی در داخل بینی را تحریک کرده و در نهایت به دلیل شدت خونریزی، ورود خون به معده اتفاق افتد. در مواردی نیز، مصرف داروهای رقیق‌کننده خون یا وجود اختلالات انعقادی می‌تواند به این عارضه دامن بزند. همچنین، بالا بودن فشار خون یا عطسه‌های شدید بعد از عمل می‌توانند باعث تحریک نواحی جراحی و خون بالا آوردن بعد از عمل بینی شود.

2. علائم و نشانه‌ها

افرادی که با این مشکل مواجه می‌شوند، معمولاً حالت تهوع همراه با احساس طعم فلزی یا بویی ناخوشایند در دهان را تجربه می‌کنند. این حالت‌ها می‌تواند با استفراغی که حاوی خون است، همراه باشد. البته، میزان خون در بالا آوردن می‌تواند متفاوت باشد و بسته به شرایط بیمار، گاهی اوقات به صورت جزئی و در برخی مواقع به شکل شدیدتری اتفاق می‌افتد.

3. اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خطر

پیشگیری از خون بالا آوردن بعد از جراحی بینی نیازمند رعایت دقیق توصیه‌های پزشک است. اولین و مهم‌ترین کاری که باید انجام دهید، پرهیز از فعالیت‌های سنگین و فشار آوردن به بینی در روزهای ابتدایی پس از عمل است. همچنین، مصرف غذاهای سبک و عدم مصرف خوراکی‌های تحریک‌کننده معده، بسیار توصیه می‌شود. استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک، از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها و ضد التهاب‌ها، می‌تواند نقش مهمی در کاهش التهاب و به تبع آن، خونریزی‌های احتمالی داشته باشد.

4. مدیریت خون بالا آوردن پس از جراحی

اگر خون بالا آوردن بعد از جراحی بینی اتفاق بیفتد، مهم است که آرامش خود را حفظ کنید و سریعاً با پزشک معالج تماس بگیرید. در این شرایط، مصرف مایعات سرد و استراحت در حالت نیمه‌نشسته می‌تواند به کاهش علائم کمک کند. در صورتی که استفراغ مکرر و حاوی مقدار زیادی خون باشد، باید بلافاصله به اورژانس مراجعه شود.

چقدر طول می کشد تا حالت تهوع بعد از عمل بینی برطرف شود؟

به طور کلی ، مدت زمان از بین رفتن حالت تهوع بعد از عمل بینی بین 24 تا 48 ساعت در نظر گرفته می شود. اکثر بیماران در این مدت بهبود پیدا کرده و حالت تهوع به تدریج کم می شود. البته یادتان باشد که این مدت زمان می ‌تواند بسته به شرایط فیزیکی و واکنش بدن هر فرد ، متفاوت باشد. برخی از زیباجویان ممکن است تنها چند ساعت پس از عمل حالت تهوع و استفراغ را تجربه کنند ، در حالی که در برخی دیگر ، این احساس ناخوشایند ممکن است چندین روز طول بکشد.

برای حالت تهوع بعد از عمل بینی چه باید کرد؟

برای کاهش و درمان حالت تهوع بعد از جراحی بینی، راه های مختلفی وجود دارد که از سوی بهترین جراح بینی نیز در اختیار شما قرار می گیرند.

  1. مصرف داروهای ضد تهوع: پزشکان معمولاً داروهایی را تجویز می‌ کنند که بتوانند حالت تهوع را کنترل کرده و کاهش دهند. این داروها با تأثیرگذاری بر گیرنده ‌های مغزی که مسئول ایجاد احساس تهوع هستند ، به کاهش این حالت کمک می‌ کنند. مهم است که شما داروها را به‌طور دقیق و مطابق با دستور پزشک مصرف کنید.
  2. تغییرات در رژیم غذایی: انتخاب غذاهای مناسب در روزهای ابتدایی پس از جراحی بسیار حائز اهمیت است. بهتر است از مصرف غذاهای سنگین ، چرب و پرادویه پرهیز کنید و به‌ جای آن ، از غذاهای سبک که به آسانی هضم می شود ، مانند سوپ ، برنج ساده و نان تست استفاده کنید. این انتخاب‌ های غذایی می ‌توانند به کاهش تحریک معده و درمان حالت تهوع کمک کنند.
  3. مصرف مایعات به اندازه کافی: کم ‌آبی بدن یکی از عواملی است که می ‌تواند حالت تهوع بعد از عمل بینی را تشدید کند. زیباجویان باید مطمئن شوند که مایعات کافی ، به‌ ویژه آب و نوشیدنی ‌های غیرگازدار و بدون کافئین مصرف می‌ کنند. همچنین ، نوشیدن مایعات سرد مانند آب‌ میوه‌ های طبیعی می ‌تواند احساس خنکی و راحتی را به بیمار بدهد و حالت تهوع و استفراغ بعد از جراحی بینی را درمان کند.
  4. استراحت کافی و مدیریت استرس: استرس و اضطراب باعث تشدید علائم تهوع بعد از عمل بینی شوند. انجام تمرینات تنفس عمیق ، مدیتیشن و استراحت کافی به بیمار کمک می ‌کند تا احساس آرامش بیشتری داشته باشد و علائم ناخوشایند کمتری را تجربه کند.
  5. پرهیز از تغییر وضعیت ناگهانی : زیباجویان باید از تغییرات سریع وضعیت بدن پرهیز کنند. به‌عنوان مثال ، از دراز کشیدن بلافاصله پس از غذا خوردن یا ایستادن ناگهانی باید خودداری شود. این موارد می ‌تواند به جلوگیری از تحریک سیستم گوارش و کاهش حالت و احساس تهوع و استراحت کمک کند.
  6. عدم استعمال دخانیات و الکل : پرهیز از مصرف الکل و سیگار بعد از عمل بینی ، یکی دیگر از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. نیکوتین و الکل می ‌توانند معده را تحریک کرده و احساس تهوع را افزایش دهند. همچنین ، مصرف داروهای مسکن باید با احتیاط انجام شود و در صورت امکان ، با مشورت پزشک از داروهای ملایم ‌تر استفاده شود.

دکتر امین آمالی

دکتر امین آمالی متخصص گوش ، حلق و بینی ، جراحی زیبایی بینی و صورت ، جراحی اندوسکوپی بینی و سینوس هستند. ایشان فارغ‌التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده و دوره تکمیلی در دانشگاه استنفورد آمریکا را گذرانده است. همچنین دکتر آمالی بیش از 15000 جراحی موفق را در کارنامه خود دارد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

جدیدترین مجله های پزشکی

اشتراک گذاری مقاله

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت