ترمیم پرده گوش

پرده گوش (پرده صماخ) بخشی از گوش هست که در انتهای گوش خارجی قرار گرفته و گوش خارجی را از گوش میانی جدا می‌کند. نقش اصلی پرده صماخ در شنوایی، تقویت صدا و ارسال آن به گوش میانی است. این پرده تقریبا 30 درصد در شنوایی تاثیر دارد و آسیب آن موجب ناشنوایی نخواهد شد. ناشنوایی در اثر تخریب عصبی اتفاق می‌افتد نه پاره شدن پرده گوش! وظیفه اصلی پرده صماخ حفاظت از گوش میانی و گوش داخلی ، جلوگیری از عفونت و آسیب دیدگی آنها و همچنین تقویت اصوات می‌باشد.

 

ترمیم پرده گوش

 

چه عواملی می‌تواند موجب پارگی پرده گوش شود ؟

  • فشار دادن بیش از حد گوش پاک کن در گوش
  • وارد کردن وسایل تیز در گوش
  • صداهای بسیار بلند مانند انفجار
  • وارد شدن مواد اسیدی و شیمیایی در داخل گوش
  • وارد شدن قطعات داغ مانند براده آهن در هنگام جوشکاری
  • در اثر فشار زیاد آب مانند شنا کردن در عمق زیاد و غواصی
  • عفونت‌های گوش میانی

عوامل داخلی که موجب آسیب به پرده گوش می‌شود

مهم‌ترین عامل داخلی که منجر به آسیب پرده گوش می‌شود عفونت گوش میانی است. عفونت گوش میانی معمولا به دو صورت است: التهاب مخاط گوش میانی و عفونت شیپور استاش.

شیپوراستاش مجرایی است که حلق را به گوش میانی متصل می‌کند و باعث تنظیم فشار داخل گوش می‌شود. اگر شیپوراستاش بسته شود، به اختلال شنوایی، افزایش فشار و درنهایت پارگی پرده گوش منجر خواهد شد.

 

آیا پارگی پرده گوش درمان دارد؟

بله قابل درمان است. اگر سوراخ پرده گوش کوچک باشد، به شرط عدم وجود عفونت در گوش خودبه‌خود ترمیم می‌شود. اما اگر اندازه سوراخ پرده گوش بیشتر از یک چهارم سطح پرده باشد، معمولا به درمان جراحی نیاز است. جراح متخصص معمولا با گذاشتن یک داربست روی پرده گوش، محیط را برای ترمیم آن محیا می‌کند.

پرده گوش ترمیم شده همیشه نازک‌تر از پرده گوش اولیه است. به علت آن که پرده گوش سه لایه دارد، ولی پس از اینکه آسیب می‌بیند، فقط دو لایه آن ترمیم می‌شود، به همین دلیل صدمه ‌پذیرتر است. بنابراین افرادی که دچار از بین رفتن پرده گوش شده‌‌اند، خیلی بیشتر باید جوانب احتیاط را رعایت کنند.

 

دکتر امین آمالی

دکتر امین آمالی متخصص گوش ، حلق و بینی ، جراحی زیبایی بینی و صورت ، جراحی اندوسکوپی بینی و سینوس هستند. ایشان فارغ‌التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده و دوره تکمیلی در دانشگاه استنفورد آمریکا را گذرانده است. همچنین دکتر آمالی بیش از 15000 جراحی موفق را در کارنامه خود دارد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

جدیدترین مجله های پزشکی

اشتراک گذاری مقاله

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت