شاید ندانید اما یکی از عامل های مهم و تاثیر گذار در نتیجه عمل بینی ، انجام آن در سن مناسب است. با توجه به اینکه بینی بعد از تولد هم رشد دارد ، باید در سنی برای جراحی کردن آن اقدام کنید که دوره رشد بینی به پایان رسیده باشد. اما نکته قابل توجه این است که امکان دارد سن مناسب برای همه یکسان نباشد. مثلا اگر دختر هستید یک بازه سنی برای شما در نظر گرفته می شود و اگر پسر هستید ، یک بازه سنی متفاوت دیگر.
دختران در چه سنی می توانند جراحی بینی انجام دهند؟
خوب همانطور که گفته شد معمولا بهترین جراح بینی در تهران به شما می گوید که بهتره صبر کنی تا رشد بینی ات کامل شود. این یعنی حدودا ۱۵-۱۶ سالگی برای دخترها. البته یادتان باشد دوره رشد و بلوغ هر کسی با فرد دیگری فرق داره و ممکن است یکی زودتر یا دیرتر به این مرحله برسد. اما اکثر در همین رده سنی نهایت 17 سالگی رشد بینی شان تمام می شود و می توانند برای عمل اقدام کنند.
ولی تعیین سن مناسب جراحی بینی آن هم فقط با در نظر گرفتن تکمیل دوره رشد بینی مهم نیست. بلکه باید شما به سنی رسیده باشید که از نظر روحی و ذهنی هم برای عمل آماده باشید. یعنی بدانید دقیقا چی میخواهید و هدف تان از جراحی چیست. نباید فقط به خاطر فشار دوستات یا مد روز تصمیم بگیری. به علاوه باید آماده پذیرش سختی های دوره نقاهت را هم داشته باشی.
سن مناسب جراحی بینی برای پسران چند سال است؟
برای پسرها قضیه سن مناسب جراحی بینی یکم فرق دارد. چون در مقایسه با دختران رشدشون دیرتر تمام می شود و باید بیشتر صبر کنند. معمولا پزشکان میگن حدود ۱۷-۱۸ سالگی سن خوبی برای عمل بینی است. البته باز هم بستگی دارد به اینکه بدن هر کسی چطور و طی چه مدت به بلوغ برسد.
پسرها هم مثل دخترها ، باید از نظر روحی آماده باشند. یعنی باید خوب فکر کنند و مطمئن باشند که واقعا میخواهند بینی شان را جراحی کنند. نباید تصمیم شان تحت تاثیر حرف اطرافیان یا فشار اجتماعی باشد.یک نکته دیگر هم این است که بعضی از پسرها ممکن است بخواهند تا سنی ریش هایشان کامل در بیاد ، صبر کنند ؛ چون گاهی رشد ریش روی شکل بینی تاثیر میگذاره.
آیا کودکان می توانند عمل بینی انجام دهند؟
موضوع عمل بینی برای بچهها یکم پیچیدهتره. اجازه بدید ساده برایتان توضیح بدهیم. معمولاً پزشک ها خیلی طرفدار این نیستند که بچهها عمل بینی کنند. چرا؟ چون بینی بچهها هنوز درحال رشد هست و تغییر میکند. اگر زود عمل کنند ، ممکن است بعداً که بزرگ شدن ، شکل بینی شان باز عوض شود و نتیجه خوبی نگیرند.
البته گاهی وقت ها مجبورند عمل بینی را برای کودکان انجام دهند. مثلاً اگر تصادف کرده و بینی شان به شدت آسیب دیده باشد ، یا اگر مشکل تنفسی جدی داشته باشند و سلامت شان در خطر باشد. در واقع تو این جور موارد ، سلامتی مهمتر از زیبایی است.
عوارض جراحی بینی در سنین بالا چیست؟
عمل بینی در افراد مسن می تواند یکسری مشکلات خاص به همراه داشته باشد :
- اول از همه ، پوست در سنین بالا دیگر مثل قبل کشسان نیست. یعنی بعد از عمل ، ممکن است خوب روی استخوان و غضروف ننشسته و شکل دلخواه را به خود نگیرد. این میتواند باعث شود نتیجه عمل اون چیزی که انتظار می رود ، نباشد.
- دوم اینکه ، در سن بالا زخمها دیرتر خوب می شوند. پس یکی از مشکلات عمل بینی در سنین بالا طولانی شدن دوره نقاهت می تواند باشد و ممکن است احتمال عفونت هم بیشتر شود. باید حسابی مراقب بود و صبر داشت.
- یک مسئله دیگر این است که افراد مسن معمولاً مشکلات پزشکی دیگری هم دارند. مثلاً فشار خون بالا یا دیابت. این موارد میتوانند خطر عمل بینی در سنین بالا را هم بیشتر کنند.
- مورد دیگری که هست اینه که بعضی وقت ها نتیجه عمل امکان دارد با بقیه اجزای صورت که پیرتر شدن ، هماهنگ نباشد. در نتیجه این مورد میتواند باعث شود چهره یک جوری غیرطبیعی به نظر برسد.
- البته این موارد به این معنی نیست که عمل بینی تو سن بالا غیرممکن است. فقط باید همه جوانب را کامل سنجید و با یک جراح باتجربه مشورت کرد.
سلام ودرود بر دکترباسواد