پهنای بینی باید با طول بینی و سایر اجزای صورت تناسب داشته باشد. جراحی بینی پهن جهت بهبود تناسب طول و عرض بینی و ایجاد سازگاری بینی با سایر اجزای صورت انجام می شود. بیشتر افرادی که دارای بینی های پهن می باشند از بینی خود راضی نیستند. این افراد می توانند با کمک جراحی زیبایی بینی ، از بینی و چهره خود به رضایت و اعتماد به نفس برسند و زیبایی خود را دو چندان کنند.
مشخصات بینی پهن چیست؟
به بینی های پهن بینی های گوشتی نیز گفته می شود، زیرا همان خصیصه های بینی گوشتی را دارا می باشد. بنابراین افراد دارای بینی پهن نباید انتظارات زیادی از جراحی بینی خود داشته باشند، زیرا در بینی پهن به دلیل تضعیف غضروف بینی، کوچک کردن بیش از حد بینی امکان پذیر نمی باشد و جراح بینی باید کوچک کردن بینی های پهن و گوشتی را تا جایی که به بافت های بینی آسیب وارد نشود، انجام دهد.
کوچک کردن بیش از حد بینی های پهن و گوشتی سبب می شود تا عضلات زیادی در حین جراحی بینی قطع شود و آسیب های جدی برای فرد ایجاد شود. بنابراین افراد باید انتظارات واقع بینانه ای از جراحی بینی خود داشته باشند .
انواع بینی پهن
- پهن بودن سوراخ های بینی
- گرد بودن نوک بینی
- عریض بودن پل بینی
رایج ترین بینی های پهن، مربوط به کسانی است که پهنای بینی شان به صورت متوازن تقسیم نشده است. در این گونه افراد پهنای بینی در یک قسمت زیاد و در یک قسمت کم است و این باعث می شود که قسمت پهن تر خیلی به چشم بیاید. اما گاهاً ممکن است بینی فرد شکل نسبتاً خوبی داشته باشد، اما از بالا تا پائین پهن باشد و نیاز به روش های قدم به قدم در طول جراحی بینی داشته باشد. در این صورت هدف اصلی از جراحی این است که بینی به تناسب از بالا تا پائین اصلاح شود و در عین حال تعادل اصلی و شکل بینی حفظ شود.
علل پهن بودن بینی چیست؟
- پهن بودن استخوان بینی
- پهن بودن غضروف های طاق وسط
- پهن بودن سپتوم پشتی
- پهن بودن غضروف های جانبی بالایی یا پائینی
- پهن بودن نوک بینی
- پهن بودن سوراخ های بینی
- گوشتی بودن بینی و ضخیم بودن پوست آن
- تصور پهن بودن بینی به دلیل ناکافی بودن طول بینی
دکتر جراح بینی متبحر و با تجربه تشخیص می دهد که پهن بودن بینی واقعی است یا به خاطر باریک بودن اجزای مجاور بینی یا ناکافی بودن طول بینی، پهن به نظر می رسد، در نتیجه جراحی صحیح را برای متناسب شدن اجزای بینی انجام می دهد.
ویژگی های بینی پهن چیست؟
- پهنای نوک بینی
- پهنای غضروف بینی
- ضعف غضروف بینی
- کوتاهی پل بینی
- برجستگی پره های بینی
- پوست ضخیم بینی
- مقدار زیاد چربی در بینی
چگونگی عمل جراحی بینی پهن
یک جراح با تجربه و متبحر همزمان با زیبایی به عملکرد تنفسی بینی فرد نیز توجه دارد. بنابراین ابتدا نوع و علت پهن بودن بینی و نقایص آن را مشخص می کند و سپس بدون ایجاد هر گونه اشکال در عملکرد تنفسی بینی اقدام به برطرف نمودن ایرادات بینی و کاهش سایز بینی می نماید.
از آنجائی که در جراحی بینی پهن معمولاً گوشت اضافه بینی برداشته می شود و بینی های پهن و گوشتی به علت ضعیف بودن غضروف ها به غضروف کمکی احتیاج دارند، تراشیدن بیش از حد گوشت داخل بینی و تیغه بینی و کوچک کردن بیش از حد آن بدون پیوند غضروف باعث می شود سوراخ های بینی به هم نزدیک تر شده و مجرای بینی تنگ تر شود و در نهایت تنفس به راحتی صورت نمی گیرد. به همین دلیل یک جراح با تجربه با به کار بردن تکنیک های مدرن جراحی زیبایی بینی، و قراردادن غضروف اضافی، غضروف ضعیف بینی پهن را تقویت کرده و شکل و فرم جدید و متناسب را به آن می دهد. با این تکنیک دیگر مشکل افتادگی نوک بینی یا بازگشت بینی به حالت اولیه نیز وجود نخواهد داشت.