نکروز بینی یا سیاه شدن بینی بعداز جراحی بینی به بزرگی و اندازه بافت نکروز بستگی دارد. نکروزهای نقطهای آسیب کمتری ایجاد میکنند ولی اگر مقدار بافت آسیب دیده زیاد و به اسکلت بینی آسیب زیادی زده باشد، بر شکل ظاهری بینی تأثیر دارد.
علائم اولیه نکروز بینی
اگر این علائم اولیه نکروز بینی نادیده گرفته شوند، احتمال عفونت های شدید و حتی مرگ بافتی بیشتر می شود
- التهاب و تغییر رنگ پوست : نشانه های نکروز بافت دماغ ممکن است به شکل هایی نظیر تغییر رنگ ، تورم و احساس درد ظاهر شوند. تغییر رنگ پوست ، از مهم ترین و بارزترین علائم اولیه نکروز بینی به حساب می آید. این تغییرات معمولاً به رنگ های غیرعادی مانند بنفش یا سیاه رخ می دهند و دلیل آن کاهش جریان خون و اکسیژن رسانی به بافت ها است. تورم نیز ممکن است در همان مراحل اولیه ظاهر شود و همراه با احساس سوزش و ناراحتی باشد.
- درد و حساسیت پوست : یکی دیگر از علائم اولیه نکروز بینی ، وجود درد شدید و مداوم در ناحیه بینی است. این درد می تواند با لمس بینی شدت پیدا کند و نشان دهنده التهاب و تخریب بافت باشد. در موارد حاد ، خونریزی های مکرر و غیرقابل کنترل نیز میتواند به عنوان نشانه های نکروز بافت دماغ ظاهر شود. اگر این خونریزی ها ادامه دار باشند ، احتمال وجود مشکل جدی تر بالا می رود.
- ایجاد زخم و ترک خوردگی : به مرور زمان و با پیشرفت از بین رفتن بافت بینی ، زخم ها و ترک های پوستی در ناحیه بینی ممکن است ظاهر شوند. این ترک ها ابتدا به صورت خفیف و سطحی هستند ، اما با پیشرفت نکروز بینی ، عمق و گستردگی آن ها هم بیشتر می شود.
برای مشاوره جراحی بینی و نوبت دهی آنلاین ، فرم زیر را پر کنید ؛ با شما تماس خواهیم گرفت.
علت بروز نکروز در بافت بینی چیست؟
هنگامی که به هر دلیلی خون به بخشی از بافت بدن نرسد ، بافت دیگر اکسیژنی دریافت نمیکند و از بین میرود و اصطلاحاً دچار نکروز میشود. نکروز یا مردن بخشی از بافت بدن در بیماریهایی مانند جذام، بعضی از بیماریهای اتوایمیون، سرمازدگیهای شدید، ضربه، تصادف یا جراحی تهاجمی دیده میشود.
نکروز بینی، مشکلی بسیار نادر در جراحیهای بینی است که دلیل آن معمولاً اختلالهای زمینهای در بیمار است. البته گاهی هم اشکال از تکنیک نادرست جراح است. هنگامی که جراح زیبایی بینی با تکنیک نادرست، بافت بینی را زیاد دستکاری می کند و در انجام جراحی ظرافت به خرج نمیدهد، اختلال در خونرسانی بافت به وجود آمده و بافت سیاه میشود یا به اصطلاح میمیرد. از جمله عوامل موثر در نکروز بینی میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- اختلالات عروقی
- عفونتهای موضعی داخل بینی
- تزریق و مصرف داروی آکوتان یا رواکوتان قبل از جراحی بینی
- استعمال دخانیات
- تکنیک نادرست جراح بینی و دستکاری بیش از حد و تخریب بافت بینی توسط جراح
- جراحی ترمیمی بینی : جراحی مجدد بینی است و چون بافت بینی یک بار جراحی و دستکاری شده ، در جراحی زود هنگام برای بار دوم، احتمال آسیب به بافت بینی و نرسیدن خون به آن وجود دارد .
- تزریق ژلهای غیراستاندارد به بینی یا تزریق ژل به میزان زیاد در محل نامناسب بینی
آیا تزریق فیلرها در بینی موجب آسیب به نکروز بافت بینی می شود؟
تزریق ژلهای غیراستاندارد یا تزریق میزان زیاد ژل در محل نامناسب بینی نیز احتمال بروز نکروز را بالا میبرد. در جراحی زیبایی بینی گاهی برای پر کردن فرورفتگیها یا برجستگیهای بینی در چین نازولابیال یا چین بین لب و گونه تزریق ژل یا دستکاری صورت میگیرد و این مسأله نیز احتمال بروز نکروز را افزایش میدهد.
احتمال نکروز بینی در افرادی که حین تزریق ژل و یا بعد از تزریق ژل درد شدید دارند و در ۲۴ ساعت تا یک هفته اول دچار تغییر در رنگ پوست بینی شدهاند، زیاد است. این عارضه با تزریق چربی تا به حال گزارش نشده است.
البته هر تغییر رنگ و سیاهی پوست بینی به معنای نکروز نیست. کمخونی گاهی موقت است و حتی با وجود نکروز هم ممکن است بازسازی خودبهخودی بافت انجام شود. در نتیجه باید صبر کرد تا محدوده آن مشخص شود ولی اگر در جایی باشد که احتمالاً رگی تحت فشار قرار گرفته، باید خیلی سریع با انجام جراحی ترمیمی فشار از روی رگ برداشته شود.
نکروز بینی چند روز بعد از عمل اتفاق می افتد؟
به طور معمول علائم نکروز در بازه زمانی ۳ تا ۷ روز پس از عمل جراحی بینی ظاهر می شود. با این حال ، در برخی موارد ، امکان دارد این وضعیت در روزهای ابتدایی پس از عمل یا حتی تا دو هفته بعد نیز بروز کند. شایان ذکر است که مواردی از جمله نوع جراحی ، شدت ضربه های وارد شده به بافت ، تکنیک جراحی و وضعیت عمومی سلامت بیمار همه در ریسک و مدت زمان بروز نکروز بینی بعد از عمل تاثیرگذار هستند.
چطور بعد از عمل رینوپلاستی از بروز نکروز میتوان پیشگیری کرد؟
برای پیشگیری از این عارضه بعد از جراحی بینی، عمل برداشتن لایه چربی از پوست بیمار باید با احتیاط زیادی انجام شود زیرا در صورت افراط، خونرسانی به پوست بینی دچار اخلال میشود و فشار ناشی از اسپلینت و چسب، باعث نکروز بینی و سیاه شدن پوست بینی بعد از جراحی خواهد شد.
چطور میتوان بینی نکروز شده را درمان کرد؟
درمان این عارضه بسیار پیچیده است و برای درمان آن ممکن است نیاز باشد بیمار چند بار تحت عمل جراحی قرار گیرد. جراحان سعی میکنند منطقه نکروز شده را با بافت طبیعی بدن جایگزین کنند و برای این کار از غضروفهای نقاط دیگر بدن مثل غضرف دنده یا گوش استفاده می کنند.
ولی اگر بخش بزرگی از بینی از دسترفته باشد، باید با پروتز جایگزین شود. شرط استفاده از پروتز هم این است که بافت آسیبدیده بهطور کامل ترمیم شود و عفونتی وجود نداشته باشد. البته گوش یا بینی مصنوعی هیچوقت مانند گوش یا بینی طبیعی نخواهد شد.
اگر پره بینی نکروز شده باشد، جای دوختن، ترمیم وغیره مشخص میشود ولی اگر نکروز در دیوار میانی بینی باشد جای دوخت و گرفت پیوندی مشخص نمیشود. بنابراین نوع ضایعه و ترمیم در نتیجه کار تأثیرگذار خواهد بود.
سلام من بینیم عمل غضروف سازی کردم وبعد ۵ماه ک احساس کردم بینیم شکل قشنگی نداره ژل زدم و ۴سال میشه سالی دوبار ژل میزنم ی ناحیه شو.و الان بینیم وقتی نیمرخ نگاه میکنم توی نور .پل بینیم ب رنگ قرمز روشن هست زیر پوستم .مشکل کجاست و چ بای بکنم .ممنون اگر پاسخ بدین
سلام من بینیم عمل غضروف سازی کردم وبعد ۵ماه ک احساس کردم بینیم شکل قشنگی نداره ژل زدم و ۴سال میشه سالی دوبار ژل میزنم ی ناحیه شو.و الان بینیم وقتی نیمرخ نگاه میکنم توی نور .پل بینیم ب رنگ قرمز روشن هست زیر پوستم .مشکل کجاست و چ باید بکنم .ممنون اگر پاسخ بدین
منم همین مشکلو دارم سه ماه میشه ولی نرفته نگرانم
سلام وقت بخیر
من ۶ سال پیش بینیمو عمل کردم و چون گوشتی بود و برگشته بود حدود ۴ ماه پیش آنزیم زدم ۴ بار ، ازونموقع روی بینیم یه نقطه رنگش سفید شده
بنظرتون دلیلش چی میتونه باشه؟
سلام من دقیقا مشکل شمارو دارم البته من یکبار آنزیم زدم شما چیکار کردین؟؟؟
سلام منم همین مشکل داشتم روی پوست بینی رو دو الی سه بار میکروندیلینگ کردم رفت با میکروندیلینگ میره
منم همین مشکل داشتم یه ذره پوست اون قسمت رو میکروندلینگ کن میره